Vertel eens een twaaltje


Een twaaltje wat? Wel, dat dacht ik eerst ook. Ik was heel erg benieuwd naar het fenomeen. Tijd om op onderzoek te gaan.

Wat?
Een twaaltje is een kort maar krachtig twitterverhaaltje. Niet eenvoudig om met enkel 140 tekens een aangrijpend verhaaltje te vertellen . En zeker niet op twitter, zo’n vluchtig medium.

Het ontstaan?
Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, is zeer actief op digitale media. Ze probeerden een manier te vinden om de verhalen van bloggende clienten en medewerkers in sociale media zoals twitter te gieten. En jawel, het is hen gelukt. De twitterverhaaltjes/ twaaltjes werden geboren in maart 2011.

Voorbeeld
‘De behandelaar had het een naam gegeven. Ze had een ziekte. Haar man leek opgelucht. Het lag niet aan hem, zag ze hem denken.’

Het waarom?
Iedere persoon op deze planeet heeft een verhaal. Door verhalen aan elkaar door te vertellen, komen we dichter bij elkaar. We begrijpen elkaar en krijgen herkenning. Een must-do dus.

Toekomst
Iedere dag in maart werden er 2 twaaltjes gepubliceerd op volgende twitter-account: twitter.com/twaaltjes. Door het grote succes, zouden er misschien ook in april twaaltjes worden gepubliceerd. Ik ben alvast fan!

Meer twaaltjes op: http://twitter.com/twaaltjes

Bron: Altrecht.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s