DATA into food


Tijd voor een smakelijk idee van een Duitse student Hannes Harms. Hij studeert momenteel nog industrieel ontwerp aan de Royal College of Art in Londen. Maar zijn ideetjes beginnen al te borrelen.

Laten we starten met volgend feit: RFID-chips zijn hip en trendy. Dat zullen ze vast ook nog even blijven. Denk maar aan de vele toekomstige mogelijkheden.
Maar zijn ze ook eetbaar? Ik zou het alvast nu nog niet aanraden.

Maar eetbare RFID-chips, het klinkt als goud in de oren. Op die manier kan je exact de oorspong van je voedsel traceren. Het zou de dag van vandaag zelfs handig kunnen worden ingezet bij de zoektocht naar de EHEC-bacterie.

NutriSmart
Bovendien kunnen de eetbare chips ook allerlei andere informatie tonen over je voedsel. Ik denk hier vooral aan het aantal calorieën, allergie-informatie, vervaldatum etc.

Het systeem van Hannes bestaat uit een speciaal bord met een ingebouwde RFID-lezer. Dit slimme bord stuurt allerlei informatie over je voedsel door naar je mobiele telefoon. Je weet meteen of je het eten kan vertrouwen of niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s